Maandagavond 9 mei om 20:00 stond de thuiswedstrijd tegen Scharnegoutum VR1 op het programma. In de uitwedstrijd stonden we lang 1-0 voor en hadden we genoeg kansen om de 2-0 te maken. Toch werd het in de laatste minuten door een ongelukkige vrije trap nog 1-1. Dat moest vandaag anders! 

Net als afgelopen zaterdag was er een bliksemstart. Binnen de minuut maakte Sanne R er al 1-0 van. Zou het net zo’n pot als afgelopen zaterdag worden? Helaas maakte Scharnegoutum er in de vierde miniuut alweer 1-1 van. Na een klein kwartiertje zetten we dit weer om naar een voorsprong doordat Jeanine er 2-1 van maakte. In de eerste helft stond het achterin niet altijd even lekker. Wij wisten niet altijd hoe we met de opstelling van Scharnegoutum om moesten gaan. Ze kwamen er af en toe vooral met de lange bal wel doorheen, maar iedere keer zat er gelukkig wel weer iemand tussen. In de 26e minuut vergrootten we de marge, Jeanine schoot de 3-1 binnen. Hermine pakte in de 16 iemand lichtjes vast waardoor we een penalty tegen kregen. Gelukkig was daar Marianne, ze stopte de penalty! Daardoor bleef de stand bij rust 3-1. 

In de tweede helft bleven we kansen creëren en stonden we verdedigend een stuk beter. De communicatie was beter en iedereen wist wanneer er doorgestapt moest worden. In de 65e minuut was er goed combinatievoetbal vanaf de middellijn en liep Francien mee naar voren. Uiteindelijk kwam ze 1 op 1 op de keeper en schoof ze de bal beheerst langs de keeper in de goal. 4-1. De 5-1 werd gemaakt door Iris in de 84e minuut. Ze kreeg de bal aangespeeld van Hermine, maakte een paar kapbewegingen en schoot hem hard in de goal. In de 88e minuut maakte Scharnegoutum een knappe goal 5-2. In de laatste minuten gingen wij nog vol voor de aanval. Sanne R liep door op de keeper en ze kwamen in de botsing. Door deze botsing belandde de bal in de goal. Dit maakte de eindstand 6-2. 

Wederom goed voetbal en er werd hard voor elkaar gewerkt. Komende zaterdag 14 mei is de uitwedstrijd tegen ST WWS/Warga VR1 om 12:30. De thuiswedstrijd werd met 4-0 gewonnen. Weten we zaterdag de volgende 3 punten te pakken?