Alweer een tijdje geleden dat wij van ons hebben laten horen met een wedstrijdverslag. Op 2 oktober pakten wij ons eerste punt. In de weken erna zijn er nog 9 punten bij elkaar gesprokkeld en pakten we afgelopen zaterdag de volgende 3 punten.

Om half 3 werd in Beetgum afgetrapt tegen Waterpoortboys, de nummer 2 in de competitie. Het was vrij warm weer dus de afspraak was vooral om de bal rond te laten gaan en weinig de lange bal te hanteren. We schieten uit de startblokken en Jeanine maakt na een paar passes eigenlijk meteen de 1-0. Vrij snel hierna kregen we een corner. Deze werd kort genomen door Judith en Jeanine. Judith kreeg de bal terug en schoot hem hard in de goal! 2-0. Na de 2-0 was er sprake van een dubieus moment. Er werd op goal geschoten waarbij de keeper de bal net niet tegen kon houden. Iedereen dacht dat de 3-0 Gemaakt was. Zelfs de keeper rolde de bal richting de middellijn. Echt ontstond er enige discussie en claimde WPB uiteindelijk een keepersbal. Hier werd naar geluisterd en dus bleef het 2-0. In de minuten die volgenden lieten we goed voetbal zien en ging de bal lekker rond. Daaruit ontstonden een aantal kansen die steeds net niet konden worden benut. Na deze kansen kon Jeanine toch de 3-0 te maken. Af en toen wist WPB er doorheen te komen met de vrij rappe aanvallers. Gelukkig kon de verdediging er steeds net genoeg tussen stappen waardoor een tegengoal uitbleef. Op een gegeven moment liep Iris na verschillende combinaties goed door op de keeper en stond het 4-0. Hierna werd het ietwat chaotisch op het veld. We werden onrustig en stonden niet meer helemaal goed bij onze man. Hierdoor viel vlak voor rust de 4-1. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld een beetje. We bleven veel kansen krijgen, maar ook WPB kwam er iets vaker doorheen met de lange bal. Dit werd niet elke keer helemaal goed ingeschat waardoor we toch ook een aantal kansen tegenkregen. Door wel te blijven combineren maakte Iris de 5-1. Daarnaast kon Marije een paar keer een poging wagen en ook Jetty en Jenny kregen de kans. Zelfs onze rechtsback Cassandra wist bijna vanaf ongeveer eigen helft te scoren. Judith maakte haar tweede van de middag, 6-1. Langzamerhand sloeg de vermoeidheid bij ons wat toe en daarmee kreeg WPB meer kansen. Helaas maakten ze de 6-2 nog. Uiteindelijk een goede wedstrijd van onze kant met leuk combinatievoetbal en veel kansen waarbij doellijntechnologie misschien nog zo kunnen helpen.

De laatste weken van de competitie breken aan. Hierin hopen we nog een aantal punten bijeen te rapen. Morgen spelen we om 20.00 uur in Beetgum tegen Scharnegoutum VR1