De routeplanner gaf aan dat het per fiets 19,5 km was van Stiens naar Tzummarum. De wind mee en een goed gevoel vooraf om 3 punten mee te nemen naar huis. Dat de Froubuursters puntloos zouden blijven, had niet gehoeven.

Vooral de eerste helft was CVO veruit de betere ploeg. Men had bij rust met 2 doelpunten verschil voor moeten staan. Via de rechterkant stoomden Rutger/Rick veelvuldig op. Jelte naast Ruben centraal op het middenveld; schoot gehaast naast. Ruben kopte van dichtbij over en de keeper tikte een kopbal van Jelte katachtig uit de hoek. Pal voor rust had Tim van Tzummarum het vizier ( nog) niet op scherp.

In de rust had ik een gesprekje met een broer van Ruben. Conclusie was dat hier 3 punten te halen waren. Tot aan de 70e minuut was er niets aan de hand. Toen kwam de thuisclub op een voorsprong, uit rommelige situatie. Via Dennis leek de bal in het doel te verdwijnen. Volgens enige toeschouwers was het Rick die de bal verlengde. 1-0. Daarna wisselde CVO tweemaal en ging het 4-3-3 spelen.
Wie anders dan Tim Grond scoorde beheerst de 2-0 met schuiver in de rechterhoek. De aansluitingstreffer van Ruben vd Leij op aangeven van Gerrit kwam te laat, derhalve 2-1.

Bij Tzummarum is men zeer tevreden over de keeperswissel. Hun eigen doelwachter zocht zijn geluk bij AVC. Daarvoor in de plaats een jeugdige goede doelman, afkomstig van Zeerobben.  Samen met de laatste man en het fenomeen Tim de betere spelers in een met alle respect een middelmatig team. 

De terugreis wind tegen was mede door de nederlaag dubbel zo zwaar. De tijdsduur was anderhalf uur.  Opvallendste uitslag dit weekend:  de overwinning van SSS op FVC . 2-1
Willem.