Een verslag van ST Beetgum/ CVO VR2

Door een aantal omstandigheden hadden we, ondanks de samenwerking met Beetgum,afgelopen zaterdag toch te weinig. Maar we mochten gisteravond eindelijk weer los! De inhaal-bekerwedstrijd tegen St Anna VR2 stond op het programma. St.Anna VR2 is een vierde klasser. Dit hoeft natuurlijk niks te betekenen, lekker voetballen was het plan.
De 4 Zuidema’s ontbraken ivm familie omstandigheden en Joukje en Tjitke waren niet fit. Hierdoor ontstond er deels een nieuwe samenstelling. Dit in combinatie met dat het lange tijd geleden is dat we een wedstrijd hebben gespeeld zorgde ervoor dat het in het begin voor iedereen even wennen was. 

Na een ietwat chaotische openingsfase kwamen er toch steeds meer leuke combinaties en wisten we af en toe voetballend richting het goal van st Anna te komen en leverde het een aantal kansen op. Bij st Anna was vooral de voorhoede erg rap en dit was niet altijd te belopen voor onze defensie. Daardoor kwam st Anna er een aantal keer gevaarlijk doorheen. Gelukkig stond Marianne haar mannetje en gingen we met 0-0 de rust in.
Vol vertrouwen gingen we de tweede helft in, want 0-0 was hartstikke keurig! Door goede combinaties en een aantal slimme balletjes net over de verdediging heen bereikten we aanvallend steeds iets meer. Vlak na de rust maakte Marthe er zelfs 0-1 van, helaas werd deze afgekeurd door buitenspel. En toen in de 58e minuut viel dan toch de 0-1! Yvonne liep goed op met de bal over linkerkant en gaf de bal voor in de 16 waar Iris de bal keurig binnenschoot! En daar is het gevaar, weten we de kopjes erbij te houden en dit vast te houden? Een paar keer werd het even billenknijpen, waar Rianne de bal een keer van de lijn haalde en Anouk de bal bijna in eigen goal schoot, maar we hielden stand. In de 68e minuut viel zelfs de 0-2! Dit keer een goede bal van Anouk en wederom Iris die de bal binnentikte. Door met zijn allen hard te blijven werken bleef het 0-2 en is dus de eerste overwinning geboekt.

Wissels 🔄 Hermine & Yvonne
Man of the Match 🏆 @iris.elzingax

Ook de vrouwen van Beetgum/CVO VR1 hadden zich al afgelopen zaterdag geplaatst door een 6-1 overwinning voor de volgende bekerronde. Een mooi begin van de prille samenwerking tussen de vrouwen van Beetgum en CVO.