Zaterdag 7 maart, de derby tussen de buren Ouwe-Syl en CVO.  CVO was vandaag heer en meester op het sportpark “De Anwas.” De thuisclub had tot nu toe zijn meeste punten thuis behaald.  Alleen SSS  68, wist er tot nu toe een punt te behalen. 

Vanaf het begin domineerde CVO de wedstrijd. Gerrit was vandaag 1 van de 2 spitsen voorin. Achterin Benjamin: voorstopper. In het eerste halfuur bleven doelpunten uit.

De 0-1 kwam van Middenvelder Ruben, die van dichtbij intikte. De 0-2 was wonderschoon, Nick Krol verzilverde een voorzet van Niels Dijkstra. De thuisclub hanteerde de lange bal, om Auke Heidinga te bereiken. Doelman Anton redde 1 keer bekwaam op zijn doelpoging.  Met een prettig gevoel zochten de vele Froubuursters de kantine op. Na de pauze bleef CVO bij de les en domineerde het middenveld spel. Na de 0-3 van Nick (voorzet, terug gekopt door Gerrit) was het verzet van Ouwe-Syl gebroken. De vierde pal voor tijd was wederom van de voet van Nick.

Vaak worden dezelfde spelers genoemd in het verslag . Echter het gehele team speelde voorbeeldig en goed. Ronald Riemersma en Dirk Keizer (zwager van Kees) genoten zichtbaar van het vertoonde spel.

CVO en Blija deden goede zaken en hebben Tzummarum en Lions 66 in het vizier. Koploper Frisia  boekte zijn 13 overwinning en Arum won nipt van Holwerd.

Willem vd Weerd.