Na 8 gewonnen wedstrijden was het zaterdag 7 december zover: de kampioenswedstrijd waar CVO Jo12-1G dit seizoen keihard voor heeft gestreden. In een seizoen waarin de jongens en één dame veel vooruitgang hebben laten zien, werden alle tegenstanders terecht getrakteerd op een nederlaag. De minst gepasseerde verdediging en keepers van de competitie, creatieve en hardwerkende spelers op het middenveld en makkelijk scorende spitsen bleken de ingrediënten voor een zeer succesvol voetbaljaar. 

De kampioenswedstrijd, uit tegen Arum/Stormvogels ’64, begon erg moeizaam. De spanning zit in de benen, waardoor het normaal zo rustige 8-tal nauwelijks aan voetballen toe komt. Toch is het CVO dat het eerste doelpunt maakt. Wilco ontvangt de bal na een corner en bedenkt zich geen moment. Zijn schot gaat strak over de grond in de verre hoek. Het doelpunt zorgde echter niet voor de gewenste rust in het spel. Het team blijft onrustig en krijgt daardoor ook de 1-1 om de oren. Een eerste helft waar wij niet trots over zullen praten, maar wel met goede leerpunten voor de tweede helft. In de tweede helft beginnen de jongens en dame te voetballen zoals zij het hele seizoen hebben laten zien, wat al snel leidt tot de verlossende 1-2 van Tsjerk. Mochten er nog mensen zijn die denken dat vrouwen niet kunnen voetballen, nodigen wij graag uit om een wedstrijd te komen kijken. Het is namelijk de sterk spelende Fleur die een einde maakt aan de spanning door, niet voor het eerst dit seizoen, een fan-tas-tische goal te maken. Haar afstandsschot gaat over de keeper in het dak van het doel. Nu de spanning uit de benen is wordt er prachtig gecombineerd en goed gevoetbald. Uit een goede aanval is het René die als een echte spits weer een doelpunt maakt, door alert te reageren op een voorzet van de zijkant. Een moeilijke maar terechte 1-4 overwinning is genoeg om na het laatste fluitsignaal het feest op het veld te laten beginnen.

Na een confettidouche en een kleine huldiging is het tijd om het feest naar de kleedkamer te verplaatsen, waar het bekende ‘We are the champions’ door de box galmt. Als afsluiter halen we nog een echt kampioensmaal bij de grote gele ‘M’.  

Jongens en dame, gefeliciteerd met dit meer dan verdiende kampioenschap.
De trotse leiders