De bal rolt weer in Vrouwenparochie. In Froubuurt wordt het complex verbouwd. Er is een soort van container geplaatst die dienst doet als kantine. Vandaag mocht de thuisclub aantreden tegen de geel-zwarten uit Leeuwarden. Leovardia is ontstaan uit een fusie van Rood-Geel en Leeuwarden. Een team dat tot eigen frustratie nochtans in de derde klasse bivakkeert. Een periode titel lukte nog wel, maar een promotie werd door Zwaagwesteinde en Kollum gedwarsboomd. Vorig seizoen heb ik ze 1 keer thuis v.v. Dokkum van de mat zien spelen (7-0)


Het was  aangenaam vertoeven op deze zomerse dag, waarbij meerdere supporters de schaduw van de nood-kantine opzochten. Bij CVO 3 nieuwe spelers in de basisopstelling nl. Niels H (Stiens-3), Remco (2de) en een nog een derde speler (ook van het 2de.) 

De 1-0 van Ruben vd Leij was fraai. Hij verlengde een bal en de keeper was verrast. Direct daarna was het alweer gelijk. Tot aan de pauze vielen nog 2 doelpunten. De verdediging had het zwaar, Gerrit was zelf laatste man, met Dennis voor zich. Eelco en Rutger op de backs. Op het middenveld o.a. controleur Rick en spelverdeler Ruben. Na de pauze was het met een 1-5 na 65 min nog acceptabel. Echter in het laatste kwartier liep de score hoog op. CVO kon het niet meer bij benen. Doelman Anton voorkwam dat het niet in de dubbele cijfers zou eindigen.

Deze middag bestond de selectie uit 14 spelers. 2 waren nog geblesseerd en 2 (1 op vakantie en 1 nog aanmelden bij KNVB.) 

Andere uitslag in de poule : Bolsward – Workum :  0 – 3.
Willem.