Vooraf teken je voor een 6de plek in de eindstand  van deze jaargang 2018/2019. Qua punten valt het toch een beetje tegen, namelijk 29 punten uit 22 wedstrijden (47 goals).

CVO won maar 4 van zijn thuiswedstrijden; Tzummarum, WWS, Wardy en Arum. In het mooie duel tegen Tzummarum (3-2) waren de Froubuursters  effectief in de afronding. Ouwe-Syl is voor CVO altijd een lastige opponent: thuis werd er gelijk gespeeld, 2-2. In uitwedstrijden, wonnen ze 5 keer (o.a. 0-5 bij Holwerd) en 1 keer gelijk tegen Arum ( 1-1 ), een totaal van 16 punten.

In de laatste periode begon men sterk met 4 overwinningen. Tegen SSS  uit was men heer en meester. De 1-2 was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, mede door 2 afgekeurde doelpunten. Een teleurstelling was de thuisnederlaag tegen Holwerd (2-3 ) toen CVO slecht aan het duel begon. Bij Ouwe-Syl was men uit op eerherstel. Er ontspon zich een leuk duel, waarin CVO prima voetbal liet zien (3-1).

CVO eindigt dus in de middenmoot, waarin Tzummarum  door een eindsprint nog op 27 punten kwam, Ternaard de kampioen is en het enige team is dat volgend jaar in de 4de klasse uitkomt. SSS, Arum en Beetgum, dat met 6-2 van Oostergo verloor, komen ook volgend seizoen uit in de 5de klasse. Volgend jaar 5b of 5c is nog even afwachten. 

Frisia komt met een prestatieteam op zaterdag en Irnsum maakt ook de stap naar Za.

Willem.