De laatste competitiewedstrijd; toevallig de voormalige Bildtse derby.
In Froubuurt was het gelijk 1-1.Ouwe-Syl streed nog voor de 4de plek en de bezoekers waren op zoek naar eerherstel; het slechte thuisduel tegen Holwerd. Geel-zwart tegen rood zwart.

CVO  speelde een prima eerste helft, er wordt altijd in een 4-4-2 formatie gespeeld. Beste speler van Ouwe-Syl was zonder meer Auke Heidinga. Hij was het ook die na een omschakel moment van de thuisclub scoorde, 1-0. De gelijkmaker van de bezoekers liet niet lang op zich wachten, na een mooie aanval via rechts scoorde Rutger Strikwerda fraai de 1-1. In een levendige eerste helft kansen aan beide kanten.

Zo kopte no 6 vd Meij in de handen van de CVO-keeper, Gerrit Strikwerda schoot naast. ( had de bal beter met links kunnen nemen ) Remko Kooistra raakte de lat. Na een goede voorzet van Ido Jansma, kopte Ruben vd Leij voor CVO de bal recht in de handen van de keeper.

Na de thee was  het direct weer raak voor Ouwe-Syl. Dennis Jansen ronde aanval over diverse schijven af, 2-1. CVO bleef veel passie en strijd in de wedstrijd stoppen. Men probeerde de voorwaartsen dieper aan te spelen. Noah Akkerman kwam als invaller voorin te spelen. Ruben was nu meer aanvallende middenvelder. Ouwe-Syl kwam in de laatste fase een paar keer gevaarlijk voor het doel van CVO.   Remko Kooistra ronde een aanval af 3-1. Nick Krol die linker/aanvallende middenvelder was, raakte voor de bezoekers nog de lat. De goed leidende scheidsrechter T. Postma (Sneek) floot 20 over 4 voor het einde der wedstrijd. Overwinning voor de Sylsters.

Na het bekend worden van alle uitslagen, bleek dat SSS-68 , als no 4 , de eerste periode van Ternaard over neemt. Arum de 2de periode (en een Bye) ;Beetgum de 3de periode. Na afloop van de wedstrijd, was er muziek, bier (ook o%) en hambugers.


Groet Willem.