De situatie was duidelijk vooraf. Winnen van de no 11 van de competitie. De thuisclub speelde de laatste weken goed getuige overwinningen op SSS-68 en Arum. Ook Holwert is aan de betere hand; het won thuis van zowel Ouwe-Syl en WWS.

Het beter startende Holwerd stond binnen 10 minuten met 0-2 voor.Bij de eerste goal ging er van alles mis. Rutger werd door het midden aangespeeld. Hij verloor de bal en de keeper blunderde opzichtig. De tweede kwam uit een vrije trap. CVO  moest nu van ver komen. Men herpakte zich enigszins. Alfred Theodore raakte de onderkant lat. Nick Krol kreeg geel toen hij begon te kaatsen met de bal. Ook een Holwerter kreeg geel voor een handsbal, na de thee kwam er 1 wissel in het veld Noah Akkerman. Nick strandde na een solo op de keeper. Hij zou toch de 1ste goal maken, toen hij vrij voor het doel scoorde.

De 2de was curieus, de keeper van de gasten schoot de bal tegen Noah aan en bal verdween met een boog in het doel. De spelers van Holwert waren boos omdat uit een situatie vooraf in hun ogen een vrije trap had moeten komen. De scheidsrechter liet terecht doorspelen: het was een fair duel in mijn ogen. Daarna werd er een doelpunt van hun nog afgekeurd.De kans was er dus nog minimaal een punt thuis te houden. Echter de thuisclub  kreeg geen echt uitgespeelde kansen meer. Na een slechte eerste helft, een betere 2de maar over het geheel genomen onvoldoende.

Door de winst van Ternaard bij Beetgum eindigt Arum als 2de in de competitie. Beetgum speelt ook nacompetitie. Na komende dinsdag is meer duidelijkheid over het verloop in de derde periode . Ook SSS op plek 4 heeft ook nog een kans.
Willem.