April doet wat hij wil. CVO reisde afgelopen zaterdag af naar Marssum, welke 30 punten hadden vergaard. De Froubuursters zijn de laatste weken in goede doen, getuige overwinningen op Blija en Wardy. Vol vertrouwen kon men aan de wedstrijd beginnen.

De openingstreffer was van Nick Krol, 0-1. Voor de pauze hadden de bezoekers nog best een keer kunnen scoren. Gerrit is niet zelfzuchtig en legt een bal breed. Een  100 % kans wordt niet benut. Marssum, dat zo en dan aardig combineerde, kreeg geen kansen van de verdediging.

Na de thee kwam er lange spits bij voor de gastheren. CVO bleef prima voetballen en kwam via Ido Jansma, die de bal over de keeper stiftte op 0-2. Binnen een halfuur zelfs 0-3. Echter de scheids die er dicht bij stond, keurde eerst de treffer goed, om daarna op advies van de grens op zijn besluit terug te komen. Het leek een zuivere treffer, buitenspel van Nick was het zeker niet.  Jelmer Althuis schoot van ver de bal tegen de onderkant lat en de spelers dachten weer aan een doelpunt. Geen VAR. Marssum probeerde het hierna nog wel, maar verdedigend gaven de rood/zwarten niets weg. Bertrand Wouda scoorde ver in blessuretijd nog tegen. Een verdiende overwinning  en inmiddels 26 punten.

Ternaard heeft nu een voorsprong van 5 punten op Arum ( 41p.) Beetgum heeft de derde plaats in handen met  36 p. Komende 2 weken geen programma, paasvakantie. 
Op 4 mei het vervolg, dan tegen Arum thuis.

Willem