De meiden van CVO VR1 zit het nog niet echt mee. Er wordt goed getraind, er komen regelmatig leuke aanvallen voorbij en gescoord wordt er ook met enige regelmaat. Toch werden er wedstrijden verloren van VCR (3-5) TFS (1-9) en afgelopen weekend van Kollum (1-3.)  

Dat de wedstrijd tegen Kollum een belangrijke zou zijn, stond aan het begin van de competitie al vast. Kollum heeft, net als CVO, een jong en sportief team. Toch zit het vaak even tegen op belangrijke momenten. Daarom werd door een aantal speelsters 24 november in de agenda rood omcirkeld. Dan moest het gebeuren; de goede competitiestart een vervolg geven. Helaas waren de dames (ook) deze wedstrijd niet compleet door blessures en andere verplichtingen. Met maar 12 vrouwen, waaronder een invalkeepster, werd er aan deze wedstrijd begonnen.

De eerste kans was voor CVO, dat goed opbouwde via een goede een-twee op het middenveld. De strakke voorzet die daarna volgde werd op een teen na gemist. De dames voelden dat er iets te halen viel en probeerden zich vast te bijten in het begin van deze wedstrijd. Maar door te vaak balverlies en weinig communicatie tussen de speelsters kon het toch voorkomen dat Kollum in de eerste helft terecht met 0-2 voor kwam te staan. In de eerste helft had CVO het moeilijk met Kollum dat goed druk zette en goed gebruik wist te maken van de ruimtes die het kreeg.

In de tweede helft pakte CVO, net als in de eerste helft, meteen het heft in handen. Er werd goed gecommuniceerd, beter op de man gedekt en dit leidde tot een golf van aanvallen op de goal van Kollum. De speelsters van Kollum hadden het steeds moeilijker met CVO, dat af en toe slim wisselde van posities, iets feller op de bal was en daardoor ook de bovenliggende partij was. Een goal kon dan ook niet uitblijven. Na weer een goede een-twee op het middenveld werd de bal opnieuw goed voorgegeven en belandde deze net aan de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna wisten de dames van CVO zichzelf wel te belonen, door een goede loopactie uit te laten mondden in een goal. De rood-zwarten gaven nog meer druk naar voren en hoopten een punt uit het vuur te slepen, maar balverlies in het 16-meter gebied van de tegenstander leidde tot een goede counter en de uiteindelijke eindstand van 1-3.

Op basis van de tweede helft, kunnen de speelsters van CVO terugkijken op een goede wedstrijd waarin werd gestreden voor elke meter en iedereen een dikke voldoende scoorde. Ondanks deze nederlaag, valt er nog niets te wanhopen.

Volgende week wordt er gevoetbald tegen Harkemase Boys om 14.00 uur in Harkema. Als er zo wordt gevoetbald als in de afgelopen tweede helft, dan is er zeker wat mogelijk

 Tjitske, als invalkeepster, hartstikke bedankt! 

Doelpunt: Joukje.