Op maandagavond (08-10) werd de wedstrijd ingehaald die zaterdag 6-10 eigenlijk zou worden gespeeld. Met een selectie van 14 vrouwen vertrokken de Froubuursters richting Twijzel waar om 19.15 werd afgetrapt op het kunstgrasveld. Van tevoren werd afgesproken door de vrouwen van CVO om scherper aan de wedstrijd te beginnen als tegen Harkema-Opeinde en om vooral niet weer de kat uit de boom te kijken in het eerste kwartier.

Omstreeks 19.15 uur werd afgetrapt. Het was even wennen op het kunstgras en ondanks de afspraken die gemaakt waren in de kleedkamer viel toch al snel de 1-0. Dit was zeker niet de bedoeling! CVO besloot dat het vandaag niet weer zo’n offday mocht worden als vorige week zaterdag en zette een extra tandje bij. Na een goede actie over rechts, bleek Joukje een ware plaaggeest voor de vrouwen van het combinatie team. De vrouwen van ST. Friese Boys/Twijzel konden niet lang genieten van hun voorsprong want Joukje schoot de 1-1 binnen. Direct na de aftrap lieten de vrouwen van CVO zien dat ze hier niet gekomen waren om te verliezen en na opnieuw een goede actie maakte Joukje ook de 1-2. De tegenstander kwam er in deze fase niet aan te pas en CVO had nog een aantal kansjes die helaas niet benut werden. Omstreeks de 30eminuut liet CVO de teugels iets vieren en kwam de tegenstander weer op 2-2. CVO streed voor wat het waard was om deze stand vast te houden tot aan de rust, maar de scheidsrechter ging de fout in met een buitenspel goal. Een speelster van het combinatie team stond overduidelijk buitenspel en de grensrechter vlagde hier tevens voor. De scheidsrechter ging tot verbazing van iedereen hier niet in mee. CVO werd hierdoor wel erg makkelijk weer op achterstand gezet. Door enige frustratie was de organisatie achterin even weg en gaf CVO Friese Boys/Twijzel de kans om de voorsprong uit te breiden naar 5-2.  Op slag van rust kreeg CVO nog een vrije trap mee. Deze vrije trap leek houdbaar voor de keepster, maar deze zat ernaast en zo had CVO de aansluitingstreffer te pakken.  5-3.

Na de rust bleek deze wedstrijd net zo enerverend als in de eerste helft. Net als in de eerste helft, was CVO niet helemaal fris uit de kleedkamer gekomen en kwam het al snel weer op achterstand. CVO zette weer iets aan en weer was Joukje het eindstation van een goede aanval. Opnieuw had CVO de aansluitingstreffer gemaakt en bleef het verschil maar 2 goals. Aan beide kanten volgden nog een aantal acties, maar de beide teams stonden defensief hun mannetje. CVO had nog een keer kans op de 6-5, maar deze ging helaas net naast. Na een zware overtreding op Coby, net buiten het 16 meter gebied, werd er slechts een doeltrap gegeven in het voordeel van de tegenstander en deze actie eindigde in het doel van CVO.  De Froubuursters hadden nog één keer kans om de aansluitingstreffer te maken waarna de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

Met een stand van 7-4 lijkt een gelijkspel ver weg, maar dit was zeker niet onterecht geweest. Helaas waren de vrouwen van ST. Friese Boys/Twijzel net iets sterker in de afronding en fysiek iets handiger. De kater van het zware verlies tegen Harkema-Opeinde is in ieder geval weggespoeld en deze wedstrijd geeft alleen maar vertrouwen voor de komende wedstrijden. Een groot compliment aan alle vrouwen van CVO die deze wedstrijd streden voor wat ze waard waren, met dit (jonge) team kunnen zij samen nog heel veel bereiken.
Doelpunten: Joukje (3x) en Emma.