Op zaterdag 29 september vertrokken de dames van CVO met een bijzonder magere selectie naar Harkema, waar het speelde tegen de vrouwen van Harkema-Opeinde. Lotte, Sanne, Froukje, Yvonne en Judith konden deze zaterdag niet, Rosanne en Ytje werden geveld door ziekte waardoor er net genoeg speelsters beschikbaar waren. Gelukkig werd op het laatste moment nog een extra speelster bereidheid gevonden om mee te doen en kon de wedstrijd doorgang vinden. Voor de warming-up waarin werd afgesproken vooral van het eigen kunnen uit te gaan, omdat deze tegenstandster en ook vele andere teams in deze competitie onbekend voor VR1 zijn. Helaas zat het CVO niet mee, want ook tijdens de warming-up moest er nog worden geschoven door een blessure.

Dat de eerste klap een daalder waard is, bewezen de dames van Harkema-Opeinde. Door een aantal last-minute wijzigingen waren de vrouwen van CVO niet fel aan de wedstrijd begonnen. Er konden nog wat kansen worden voorkomen, maar al gauw vielen toch de eerste doelpunten. Na een snelle 3-0 achterstand, leek CVO toch wakker geschud en kwam het ook een paar keer dreigend voor de goal van de tegenstander. De aanvallen misten helaas venijnigheid in het laatste zetje en konden daardoor onschadelijk gemaakt worden door de keepster van de tegenstander. Zoals al eerder geschreven, zat het CVO niet mee en werden alle kansen die Harkema-Opeinde creëerde ook benut. Daardoor gingen de dames rusten met een 7-0 achterstand. Dat het anders moest, moge duidelijk zijn.

In de tweede helft werd er wél sterk begonnen door CVO aan de aftrap. Harkema-Opeinde kwam er steeds minder aan te pas in deze fase en na een aantal goede aanvallen werd een afstandsschot knap binnengeschoten. In deze helft was het CVO dat het goed vast zette achterin en elkaar op het middenveld en voorin steeds beter wist te vinden. De dames van CVO lieten zien dat het ook over goed voetballende kwaliteiten beschikte, maar vandaag niet bij machte was om goed weerstand te bieden tegen deze tegenstander. Omdat CVO meer aan voetballen toe kwam, kwam er ook wat meer ruimte achterin vrij en hierdoor liep de stand uit tot een 10-1 nederlaag voor de vrouwen.

Een terechte nederlaag voor de dames van CVO, maar de stand geeft wellicht een vertekend beeld. Winst was niet mogelijk geweest vandaag, een aantal tegendoelpunten minder wellicht wel. Deze wedstrijd moet gauw worden vergeten en het vizier kan worden gericht op volgende week. Dan voetballen de vrouwen van CVO in Kollumerzwaag tegen ST Friese Boys/ SC Twijzel om 14.30 uur.

Doelpunt: Grietine.