Na de eerste wedstrijd in de beker, waarin werd verloren van vierde klasser ST WBM VR1, werd de stijgende lijn ingezet bij VR1 in de wedstrijd tegen SC Berlikum/Minnertsga/ St. Jacob VR2. In Berlikum werd wel met 2-0 verloren, maar CVO wist zich knap staande te houden tegen deze tegenstander. De bekerperiode werd afgesloten met een gelijkspel tegen St. Annaparochie VR2 (3-3.)

Afgelopen zaterdag (22-09) speelde VR1 tegen ST WBM dames 2. Met een bijna complete selectie, alleen Marthe en Froukje ontbraken, werd er om 11.45 uur afgetrapt in Froubuurt. Dames 1 begon wat onwennig aan de wedstrijd, maar al snel liet het merken dat ze de intentie hadden om de competitie goed te beginnen. Na ongeveer een kwartier kreeg CVO een licht overwicht wat uitmondde in enkele kansen. Een schot op doel belandde op de paal en een vrije trap kwam in de muur terecht. Toch was het VR1 dat de leiding nam na een goede actie vanaf de linkerkant. 1-0. Vlak voor rust kreeg ST WBM VR2 na enige miscommunicatie in de verdediging een kans op de 1-1, die ze dan ook benutten.

Na de rust waren er enkele wijzigingen en was het toch weer VR1 dat op voorsprong kwam. Een voorzet van rechts werd goed afgemaakt bij de tweede paal en daar was opnieuw de voorsprong voor VR1. Na opnieuw een goede aanval over links, werd de 3-1 behendig binnengetikt. Omdat er nu een voorsprong was van 2 doelpunten, leek het alsof de dames even de teugels een beetje lieten vieren. Hier profiteerden de dames van WBM weer gretig van en maakten de aansluitingstreffer. In de laatste tien minuten werd nog eens van rechts voorgezet en belandde de bal in de kluts. Via de hak van een speelster van WBM werd de stand 4-2, wat tevens de eindstand was.

Doelpuntmakers: Coby, Joukje & Sanne
Volgende week, speelt VR1 in Harkema om 13.00 uur tegen Harkema-Opeinde VR1.